2013. január 14., hétfő

Hogyan maradjak gyermek?

Hogyan maradjak gyermek?

Hangzott fel a kérdés...? Egyre jobban érdekel a téma... hogyan lehetek a mérges, vagy a dühös pillanataiban egyszerű kis önfeledt gyermek...
Hol húzódik a határ a teljes ráhagyatkozás, mely nyugalmat békét ad és a felelős érett lény személye között, mely igazán sok fejfájást okoz a ma jól szocializált bölcs emberének.

1 megjegyzés:

  1. szerintem éppen akkor vagy gyermek, amikor dühös és mérges vagy, amikor szabadjára engeded az indulataidat, amikor őszinte vagy. Isten is, ember is, csak ilyen pillanatokban tud közel kerülni a szívedhez. nincs még egy pillanat, amikor az ember annyira kiszolgáltatott lenne a másiknak; embernek, Istennek, mint mikor nem képes kontrollálni az érzéseit. az embert, legalábbis engem, beborít a szégyen. ha ezt a szégyent életté tudja szeretni a másik bennem, akkor vagyok legközelebb az Istenhez, akkor kerülök bele a szentháromságos, isteni szeretet folyamába, akkor tapasztalok meg egy szelet mennyországot. ha vki előtt 'önfeledten', magamról megfeledkezve tudok sírni, mindig tudom, h most jó helyen, otthon vagyok. sokan megijednek a sírástól, pedig éppen olyan, mint a nevetés. azt jelzi, otthon vagyok. szerintem túl sokat vársz el magadtól. nincs veled semmi 'baj'. azon kívül, h maximalista vagy. az én életem egy 'romhalmaz', ahol ugyan jól érzem magam, de nem tudom a barátaimat vendégül látni. mégis szeret a Mindenható, meg pár különlegesen türelmes ember. pedig aztán, ha vki, akkor én messze vagyok a tökéletestől. (off. lehet, h írok szösszenetet az ökumenikus imahétről.)

    VálaszTörlés