2011. július 2., szombat

"szót váltani jó, meghitt emberekkel"

A héten sikerült ráeszmélnem, hogy az ÉlményDepó gödöllői csapatában Galambos Ádám is aktív részvételt vállal. S, hogy miért érdekes ez. A felismerés meglepő ereje azonban nem a tényben, hanem a személyben rejlik. Ádám az élménydepós részvétele és más egyéb jelentős dolgok mellett az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány ötletgazdája és elnöke. Javaslom mindenkinek olvasson utánna miről is van szó, ugyanis véleményem szerint ez a kezdeményezés, mindenképpen említésre méltó, ha a "nagy íratlan szószedetben" egyház, isten, kultúra, párbeszéd fejezeteket ütnénk fel.

S miközben egyre több mindent tudtam meg az alapítvány és a fent nevezett személy életéből, azon kaptam magam, hogy ismét egy remek embert ismerhettem meg, mikor először találkoztunk. Galambos Ádám, 26 éves és alapvetően evangélikus lelkésznek készül, így katolikus létemben még nagyobb öröm kerekedett arcomon, mikor az őszinte ökumené és a testvériség leghitelesebb tudatával leültünk a héten egy köznap, munka után, és szót váltottunk, munkánkról, jövőbéli tervekről, esetleges közös ötletekről.

Félreértés ne essék nem akarok én is szerelemet vallani, vagy túlmisztifikálni akármit is, egyszerűen megnyugtató a gondolat, hogy értékes és értéket teremtő emberek vesznek körül, akik az Isten tenyerén teszik a dolgukat.Link

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése