2012. augusztus 2., csütörtök

Misztrál koncert Gödöllőn

Ha eddig azt hitted, már mindent ismersz, ami zene, nos... akkor hadd hívjalak meg valami egészen újra! Idén ősszel egy igazán különleges, Magyarországon és határainkon kívül is talán a legnívósabb, “vers-zenész” együttes látogat el hozzánk Gödöllőre, egy koncert erejéig.
Sok szeretettel várunk mindenkit 2012. szeptember 22-én a Szentháromság Templomba, ahol a Misztrál Együttes ad koncertet 20.00 órától.


Legutóbb a fekete zene kedvelőinek kedveskedtünk egy gospel koncerttel, idén a méltán közismert Misztál Együttes fogja elhozni azt az igényes muzsikát, mellyel nem találkozol minden nap.
Szerintem nem is kell bemutatnom őket, de ha még nem hallottál róluk, íme pár sor:
Az 1997-ben alakult Misztrál zenei együttes ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi költők verseit zenésíti meg sajátos és egyéni hangon. Dalaikban ötvöződik a történelem, a hagyomány és a különleges, gyökereiben magyar és modern dallamvilág. Megalakulásuk után egy évvel, 1998 júliusában, a XIX. Kaláka Folkfesztiválon megnyerték a Kaláka Alapítvány fődíját. 2006-ban Bartók Béla díjat, 2008-ban Balassi Bálint emlékérmet, 2010-ben a Fiatalok a Polgári Magyarországért díját kapták meg.

„Az első döbbenet után, belehallgatva a zenéjükbe, a meglepetés öröme lesz úrrá rajtunk... hogy Balassi versei valójában dalok!... hogy a fiatalon eltávozott Dsida megértett és megszólaltatott minden emberi érzést... hogy vannak fiatalok, akik szeretik és értik a magyar költészetet, bármely történelmi korunkból, vagy nemzetrészünkből származzon is az... hogy ugyanezek a fiatalok széppé, élvezetessé és elgondolkodtatóvá teszik mindazt, ami valójában szép, élvezetes és elgondolkodtató, csak alig-alig figyeltünk oda rá... hogy igazi értéket közvetítenek a legkevésbé sem dogmatikus, színpadias, vagy képmutató módon... hogy egyszerre több művészeti ág esztétikumát hordozzák alkotásaik és előadásaik, egyszerre költők, zenészek, színészek...”
Belépő: 600 Ft, amely a helyszínen vásárolható meg.
Az estét a Gödöllői Római Katolikus Egyházközség fiataljai szervezik!
A belépőjegy megvásárlásával a TVShoeShine munkáját támogatod.
Letölthető plakát itt!
(Fotó: Both Lóránt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése