2011. május 22., vasárnap

"Rendőrrel beszélsz bazdmeg!"

Engedd meg hogy szó szerint idézzem egy 20 éves jó barátom beszélgetését egy kb. 28 év körüli rendőrrel, aki a gödöllői EU-s elnökség egyik járőreként válaszolt a barátomnak.

No komment...

- Sziasztok, ne haragudjatok, azt szeretném csak megkérdezni, hogy van ott a kastélytemplom mögött egy kis hely, ahol péntekenként össze szoktunk jönni, viszont most el van kordonozva. Lehet tudni, hogy mikor lehet bemenni majd, vagy miért van egyáltalán elkordonozva? Mert ilyenkor nyitva szokott már lenni.

- Először is: Jó napot kívánok! Nem tudom honnan a faszból veszed a bátorságot, hogy letegezzél... Rendőrrel beszélsz bazdmeg! Másodszor is: Leszállunk a bicikliről és gyalogosan toljuk át a zebrán, nem pedig áttekerünk. Harmadszor is: a kordon a parkban zajló rendezvény miatt van lezárva, majd akkor lesz kinyitva, ha vége van.

A párbeszéd szó szerint így hangzott el!

3 megjegyzés:

  1. végülis, mi fizetjük őket :) ...

    VálaszTörlés
  2. Hivatalos szervet, tanárt... de igazából senkit sem tegezünk le (hivatal, ügyfélszolgálat) csak azért mert fiatal. A rendörnek ebben és a zebrás dologban igaza van,de ö se bunkózzon mással,ha már vele udvariatlankodtak. A reakció az a fajta viselkedés, amikor ő 1 "kis" ember hatalomhoz jut,és fölényeskedik,és kiéli azt másokon,amit rajta műveltek a felettesei,vagy rosszabb...

    VálaszTörlés
  3. Nyilván természetesen így van, ez a barátom nem volt teljesen tisztában az etikettel. Rendben, majd megtanulja. De akkor sem jogosítja fel senki a rendőrt, meg a tanárt meg a hivatali ügyintézőt hogy így viselkedjen.

    VálaszTörlés